Flytte Hjemmefra
 

Vandforbrug - hvad koster vand?

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 03-04-2012 kl. 21:27

Forbruget af vand er meget forskelligt, men en gennemsnitlig person bruger 128 liter vand pr. dag, eller hvad der svarer til 46 m3 vand om året.

Prisen på vand er forskelligt fra kommune til kommune, men gennemsnittet ligger på 50 kr/m3. Altså bruger man for cirka 2300 kr. i vand om året, eller knap 200 kr. om måneden.

Jo flere i bor sammen, jo billigere bliver det. Det skyldes, at sådan noget som opvask og madlavning ikke kræver specielt meget mere vand, når man er flere, end hvis man blot er alene.

Er du ofte andre steder, når du går på toilet og/eller bader, så er dit forbrug væsentligt mindre. Som tommelfingerregel kan man sige cirka 150 kr. for en person, og cirka 225 kr. for to personer pr måned.

Man betaler normalt et aconto beløb i vand, og engang om året afregner man så. Har man brugt mere end beregnet, så betaler man ekstra, har man brugt mindre, så får man penge tilbage. 

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Kommentarer til Vandforbrug - hvad koster vand?

Jeg bor i en lille ejendom i Gentofte med 6 lejligheder med i alt 14 beboere (heraf 4 børn). Alle lejligheder har en ganske lille have på +/-100m2.

Der er ingen individuelle vandmålere, så vandudgifterne fordeles ligeligt mellem de 6 lejligheder.

Jeg vander kun sjældent mine planter, og når det sker, er det altid med vandkande direkte på de tørstige planter.

En af beboerne er allerede nu begyndt at vande med slange i sin have, og jeg har derfor besluttet mig til at følge lidt med og registrere vandforbruget i ejendommen med jævne mellemrum,.

Ved den første måling d, 14.04.13 noterede jeg målertallet til 022706.70

Da var min nabo godt i gang med den forste vanding.

I dag, d. 05.05.13 - efter 2 yderligere vandinger med haveslange -, står måleren på 022747.41, hvilket forekommer mig at være et højt forbrug?

Vandprisen i Gentofte kommune er jo blandt de allerhøjeste, så det er vist ikke småpenge de øvrige beboere betaler for vor medbeboers generøse vanding!

Jeg vil også elske, hvis I svarer på mine kommentar!

Med venlig hilsen

Merethe Deletaille

- Merethe Deletaille D. 05-05-2013 kl. 18:08

Skriv en kommentar til Vandforbrug - hvad koster vand?

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!