Flytte Hjemmefra
 

Indboforsikring til unge & studerende

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 26-03-2013 kl. 21:32

Når du som studerende skal finde en billig indboforsikring, som samtidig også dækker dig godt, kan markedet for forsikringer hurtigt virke uoverskueligt.Den vigtigste forsikring, du som ung studerende skal have, er indboforsikringen. Man kan kalde indboforsikringen for en grundforsikring, derfor går den også under navne som privatforsikring, familieforsikring, husstandsforsikring, hjemforsikring, basisforsikring og meget mere.En indboforsikring dækker de skader, der kan opstå i dit hjem. Fx ved brand, tyveri, hærværk, kortslutning, vandskade, osv.

Som regel indeholder din indboforsikring også en ansvarsforsikring og en retshjælpsforsikring, men dette er forskelligt fra selskab til selskab. 

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på om den forsikring man er ved at tegne også inkluderer ansvarsforsikring og retshjælpsforsikring.

En ansvarsforsikring dækker dit erstatningsansvar, hvis du eller dine børn skulle være uheldig at komme til at lave skade på andre personer, eller deres ejendele. Det gælder også, hvis nogen kommer til skade i dit hjem. 

I visse tilfælde er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Fx når man har en bil, motorcykel, knallert, hund eller hest.

Dog er en ansvarsforsikring specifikt tilknyttet til de enkelte produkter. Dvs. hvis du både har hund og bil, skal du altså have en ansvarsforsikring til begge dele.

En retshjælpsforsikring er en forsikring, som kan dække omkostningerne ved visse retssager om private forhold.

Dog dækker retshjælpsforsikringen ikke alle sager. Den dækker fx ikke skattesager, inkassosager, straffesager imod dig, sager i forbindelse med dit erhverv eller tvister med offentlige myndigheder.

Der er også visse skilsmisse- og arvespørgsmål, som den ikke dækker. 


Der er ikke lavet et decideret lovkrav om at alle husstande skal have en indboforsikring. Dog er der ingen hjælp at hente, hvis dine ejendele bliver beskadiget ved fx brand el. vandskade, hvis ikke du har en indboforsikring.


Hvis du flytter hjemmefra inden, du er fyldt 21 år og flytter alene eller på kollegium, er du dækket af sine forældres indboforsikring.

Hvis du derimod flytter sammen med sin kæreste/venner, eller får et barn, skal du selv ud og tegne en indboforsikring.

Dog er du dækket af dine forældres indboforsikring indtil ens egen er tegnet. Dog kan den højst dække i 3 måneder.

Sådan finder du den bedste og billigste indboforsikring


Den bedste og billigste indboforsikring finder du ved at få tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Du kan få tilbud på en indboforsikring på flere forskellige måder, f.eks. ved at ringe til, eller besøge, de enkelte forsikringsselskaber. Den nemmeste løsning er dog at indhente tilbud via internettet, som jeg selv har gjort. 


Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Indboforsikring til unge & studerende

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!