Flytte Hjemmefra
 

Billig bilforsikring til unge under 25 år

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 27-02-2014 kl. 23:39

Hvad afgør prisen på ens bilforsikring, når man er ung under 25 år?

Der er flere forskellige parametre, som påvirker prisen på din bilforsikring, når du ung og under 25 år. Dit forsikringsselskab vil typisk kigge på din erfaring som billist, alder, biltype mm.

Antal år med egen bil

Et forsikringsselskab kan give dig en billigere bilforsikring, jo flere år du har haft din egen bil. Det skyldes, at man antager, at du har mere erfaring som billist, jo længere tid du har kørt i egen bil. Der bruges om dette også begrebet ”anciennitet”.

Din biltype påvirker prisen på din forsikring

Når forsikringsselskabet beregner prisen på din forsikring, så kigges der ofte på hvilket bilmærke, du har, samt hvilken model du kører i. Motorstørrelsen på din bil vægtes desuden også, når forsikringsselskabet giver dig en pris på din bilforsikring.

Typisk vil din forsikring være billigere, hvis du har en lille brændstoføkonomisk bil, som eksempelvis en Peugeot 107 eller en Citroën C1. Har du derimod en større firehjultrækker med en stor motorstørrelse som eksempelvis en Audi Q7, så vil din forsikring naturligvis være dyrere.

Så hvis du er under 25 år og godt kunne tænke dig en billig bilforsikring, så bør du gå efter en mindre bil, hvor motorstørrelsen ikke er særlig stor.

Din alder har stor betydning for prisen på din bilforsikring

Erfaring vægtes meget højt hos forsikringsselskaberne, og det har normalvis meget at sige for prisen på din bilforsikring. Derfor vil man typisk skulle betale et højere beløb for sin bilforsikring, når man er under 25 år, end når man er eksempelvis 50 år. Dette skyldes blandt andet også, at når man er lidt oppe i årene, har man mulighed for at opbygge anciennitet.

Når man opbygger anciennitet hos et forsikringsselskab, så gøres dette ved at have egen bil i en årrække, hvor man efterfølgende vil blive elitebilist. Når man er elitebilist, så vil man blive belønnet ved eksempelvis at få en lavere selvrisiko og en billigere forsikring.

For at man kan blive elitebilist, så skal man have haft egen bil, som man har kørt i igennem de sidste 3 – 8 år. Dog kræver dette meget ofte, at man er over 25 år. Krav og betingelser for at blive elitebilist er meget forskellige fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle steder kræves det også, at man er 28 eller 30 år, før man har mulighed for at blive elitebilist.

Selvrisiko

Af afhængig af hvor stor en selvrisiko, du har, kan du få en billig bilforsikring. Jo højere selvrisiko du har, jo lavere vil prisen på din forsikring typisk være.

Hvor langt du kører om året

Når du får en pris fra et forsikringsselskab, så kigges der meget ofte også på, hvor langt du kører årligt. Dette skyldes som førnævnt, at forsikringsselskaber ofte vægter kørselserfaring højt.

Hvor mange skader du har lavet tidligere

Forsikringsselskaberne kigger på, hvor mange skader du har lavet tidligere, og det har stor betydning for prisen på din bilforsikring.

Din bopæl

Din bopæl påvirker prisen på din bilforsikring. Det er eksempelvis sjældent, at det koster det samme, at få sin bil forsikret hvis man er bosat i København, som hvis man er bosat i en mindre by på landet.

For at udregne prisen på din bilforsikring, kan du bruge denne side.

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Billig bilforsikring til unge under 25 år

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!