Flytte Hjemmefra
 

Billig ansvarsforsikring til bil

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 27-02-2014 kl. 21:39

Er du bilejer, så er du forpligtet til at have en ansvarsforsikring. Det er lovpligtigt for alle bilejere, at de har en ansvarsforsikring til deres bil. En kaskoforsikring er derimod ikke lovpligtig.

Hvad dækker en ansvarsforsikring til bil?

Alle skader, du som bilist måtte lave på andre personer, bliver dækket af din ansvarsforsikring. Derudover dækker ansvarsforsikringen desuden også, hvis du forvolder skade på andres genstande. Dog dækker ansvarsforsikringen ikke de skader, som du forvolder på dine egne genstande.

Kører du eksempelvis frontalt ind i en bil, så vil din ansvarsforsikring ikke dække skaderne på din egen bil. Dog vil den dække de skader, som du har lavet på den bil, som du er støt ind i frontalt.

Man kan i bund og grund sige, at en ansvarsforsikring er en basisforsikring, som gør, at du som bilejer er dækket ind overfor de værste skader i trafikken.

Tillægsdækninger til en ansvarsforsikring

Udover de helt basale dækninger man har, når man har en ansvarsforsikring, har man også mulighed for at købe tillægsdækninger til sin forsikring. Dette gør, at man som en del af sin ansvarsforsikring f.eks også kan få autohjælp gratis. Det varierer blandt forsikringsselskaberne hvilke tillægsdækninger, man får, når man køber en ansvarsforsikring.

Derfor kan man ikke altid udelukkende kigge på prisen, når man skal vælge en ansvarsforsikring, for det er forskelligt hvilke dækninger, man får.

Hvad afgør prisen på en ansvarsforsikring?

Selvrisikoen på ens forsikring er afgørende for prisen på ens ansvarsforsikring. Som førnævnt kan tillægsdækninger som eksempelvis autohjælp også have påvirkning på prisen. Derfor skal man finde en forsikring, hvor man mener, at man får de dækninger, som man har behov for til den rigtige pris.

Følgende ting har påvirkning på, hvor meget du betaler for din ansvarsforsikring:

  • Hvor gammel du er
  • Hvor du er bosat
  • Din kørselserfaring samt antal år med egen bil
  • Din biltype og motorstørrelsen på din bil
  • Hvor høj din selvrisiko er
  • Hvor mange skader du har forårsaget tidligere

Hvordan kan jeg få en billig ansvarsforsikring til min bil?

Ønsker man en billig ansvarsforsikring til sin bil, så skal man tænke over hvilken bil, man køber. Derudover bør man også tænke over hvor høj en selvrisiko, man ønsker at have på sin ansvarsforsikring, da det er klart, at en høj selvrisiko kan give dig en billigere ansvarsforsikring. En lavere selvrisiko koster en smule mere men dækker samtidig også flere skader.

Er du elitebilist, kan du også få en billigere ansvarsforsikring til din bil.

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Billig ansvarsforsikring til bil

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!