Flytte Hjemmefra
 

Opskrift på havregrød

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 10-11-2013 kl. 11:41

Skal man virkelig bruge en opskrift, når man skal lave noget så simpelt som havregrød?

Ja og nej. Når du skal lave den hurtige og billige, er det så simpelt, at det er helt unødvendigt. Men skal du lave den lidt mere delikate udgave af havregrøden, er det nok de færreste, som kender opskriften (selvom den dog er meget simpel).

Den simple udgave

Når du skal lave helt almindelig dansk havregrød, skal du bruge følgende til én portion:

  • 1 dl havregryn - gerne økologisk, det koster ikke så meget mere.
  • 2 dl vand
  • En lille smule salt

Hæld alle ingredienserne i en dyb tallerken og sæt det ind i mikroovnen. Giv det cirka 2 minutter. Rør rundt i blandingen og giv det cirka 2 minutter mere, eller indtil at konsistensen er, som du gerne vil have den.

Herefter kan du pynte med en smørklat i midten og drysse en smule sukker på toppen.

Havregrødens Rolls-Royce

Når du skal lave denne delikate udgave af havregrøden, dropper vi mikroovnen og finder en gryde frem. Du skal bruge følgende til én portion:

  • 1 dl havregryn - gerne økologisk
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk - gerne økologisk
  • En lille smule salt

Hæld ovenstående ingredienser i en gryde og varm det op til kogepunktet samtidigt med, at du rører i det. Når det kommer op omkring kogepunktet, skruer du lidt ned for varmen og lader det stå indtil, at du synes konsistensen er god.

Jo længere tid, at det står på blusset, jo tykkere bliver havregrøden.

Hæld blandingen i en dyb tallerken og drys med sukker, kanel og en god smørklat i midten.

Velbekomme!

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Opskrift på havregrød

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!