Flytte Hjemmefra
 

Let banankage

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 10-11-2013 kl. 11:20

Er du ved at være træt af de tunge banankager? Så prøv denne dejlige og lette banankage.

Ingredienser til den "lette" banankage - Cirka 10 stykker.

2 æg

150 g sukker (ca. 1¾ dl)

150 g hvedemel (ca. 2¾ dl)

2 tsk bagepulver

1 dl mælk

200 g banan (uden skræl)

1 spsk limesaft

Fremgangsmåde

Start med at piske æg og sukker sammen til en luftig og lys masse. Dernæst blandes de tørre ingredienser i, hvedemelen og bagepulveret. Rør mælk, bananer (disse skal moses) og limesaften sammen. Vend det skiftevis i æggene med melblandingen.

Find en springform i størrelsen 20-25 cm i diameter, og smør den med list fedtstof før dejen puttes i.

Bagetid

Banankagen skal have cirka 50 minutter ved 175° C i midten af ovnen. Men da alle ovne er forskellige, er det en god ide at tjekke om kagen er bagt med en træpind. Efter 40 minutter slukkes ovnen og banankagen får de sidste 10 minutter ved eftervarme, dette er med til at give det "lette" resultat.

Ekstra fif

Har du lidt ekstra chokolade kan dette med fordel puttes i kagen. Antallet af bananer kan du selv variere lidt, det er ikke strengt nødvendigt at der bliver brugt 200 gram.

Har du taget et billede af denne kage? Så send det gerne til os her.

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Let banankage

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!