Flytte Hjemmefra
 

Hvordan finder man en roommate? | Guide til den perfekte roommate

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 08-03-2014 kl. 23:05

Når man skal flytte hjemmefra for første gang kan det godt virke besværligt og uoverskueligt, at kunne finde et sted at bo. Det kan derfor være en god idé at starte ud med, at bo sammen med en anden, så man ikke står med alle tingene selv. Dette gør også, at din husleje bliver billigere og at I for eksempel kan deles om alle de sure pligter.

Her er der derfor nogle konkrete råd til, hvordan du finder den perfekte roommate, når du skal flytte hjemmefra og hvordan I kan få det bedste udgangspunkt for et godt og langt forhold som roommate!

Lav en annonce, der vækker opsigt

De fleste søger efter bolig på internettet og det er som regel og der, man hurtigst kan finde et sted, at bo. Husk at din annonce skal skille sig ud fra mængden og skabe interesse. Det er vigtigt, at du skriver en profiltekst, som er personlig og som ikke ligner alle andres. Det er de personlige annoncer, der virker mest troværdige.

Sæt dine kriterier op 

Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om hvad du gerne vil have ud af det, at bo sammen med en roommate. Skriv det i din annonce, så det allerede fra starten af er klart hvilke forventninger du har. Hvis du for eksempel kun vil have en roommate og ikke nødvendigvis en ny bedste ven, så gør det klart fra starten af.
Nogle mennesker er mere private en andre og de vil ikke nødvendigvis have et venskab ud af det og så er det rigtig ærgerligt, hvis man selv forventer, at blive gode venner med sin nye roommate.

Tag en god snak sammen inden

Når du skal finde den perfekte roommate er det vigtigt, at du finder en, som du også har en god kemi med. Det er derfor godt, hvis I får snakket godt sammen inden I flytter sammen. Det kan også være, at du har tænkt dig, at flytte sammen med en du allerede kender i forvejen. Her er det også vigtigt, at I får snakket sammen, så der ikke opstår nogle misforståelser omkring rengøring, opvask og alle de andre mindre sjove ting, som også skal gøre, når hverdagen kalder.

Lav nogle regler i fællesskab

Inden I flytter sammen er det vigtigt, at I får snakket om hvordan reglerne i lejligheden skal være. Det kan f.eks. være regler omkring støj, rengøring, besøg eller andre ting, som I synes er vigtigt at få op plads. Er det f.eks. vigtigt for dig, at der bliver gjort rent én gang om ugen eller at der helst skal være ro efter kl. 22? Der er mange forskellige holdninger til de helt basale ting og det er derfor vigtigt at I får afvejet jeres forventninger til hvordan reglerne skal være i hverdagen.


Lav en lejekontrakt

Sidst, men ikke mindst er det også vigtigt, at I laver en lejekontrakt sammen, så der ikke er nogle misforståelser, hvis der skulle opstå problemer mellem jer. Hvis I også sammen får lavet en lejekontrakt vil I også begge være fuldt ud indforstået med, hvad der står I den og I vil begge to følge de regler, som der er sat op. I lejekontrakten kan man f.eks.

Når du har gået igennem disse ting med din roommate er det sikkert, at der er lavet et godt fundament for et langt og godt samarbejde!

Artiklen er skrevet i samarbejde med Emilie fra Findroommate.dk. Du kan finde en roommate hos www.findroommate.dk

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Skriv en kommentar til Hvordan finder man en roommate? | Guide til den perfekte roommate

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!