Flytte Hjemmefra
 

Flytte Hjemmefra Under 18 år - Læs hvordan her

Skrevet af Emilie d. 09-03-2011 kl. 22:16

Hvis du har planer om at flytte hjemmefra inden du bliver 18, så er det rent faktisk muligt.

Dette kan enten skyldes, at du føler dig klar til det, eller at det måske ikke går så godt mellem dig og dine forældre.

Hvis du vælger at flytte hjemmefra. selvom du er under 18 år, skal du kontakte din kommunes socialforvaltning. Socialforvaltningen kan nemlig hjælpe dig med at finde en god løsning, og fortælle dig om mulighederne for at flytte hjemmefra når du er under 18 år.

Hvis dig og dine forældre er enige om, at det ikke fungerer at have dig boende hjemme mere, så kan socialforvaltningen sørge for, at du får udbetalt den familieydelse (de såkaldte børnepenge), som din familie ellers får. Du kan også få råd og anden økonomisk hjælp fra socialforvaltningen.

Selvom du beslutter dig for at flytte hjemmefra, så betyder det ikke, at dine forældre ikke bestemmer over dig. De bestemmer over dig indtil du er fyldt 18 år uanset hvad.

Det betyder også at det er dem der bestemmer om du kan flytte hjemmefra, vil de ikke give dig lov til dette skal du igennem en noget mere omfattende proces i samarbejde med din kommunes socialforvaltning.

Modtag SU selvom du er under 18 år.

Fra 1. januar 2010 er der sket ændringer mht. SU-loven. Du kan nu få SU, selvom du ikke er fyldt 18 år. Dette kræver dog, at du går på en videregående uddannelse – offentlig eller privat. Dette gælder dog ikke SU-lån. Du kan stadigvæk først få SU-lånet kvartalet efter, at du er fyldt 18.

Fik du hjælp? Spred rygtet - del på Facebook:

Læs mere om at flytte hjemmefra:

 
Kommentarer til Flytte Hjemmefra Under 18 år - Læs hvordan her

Hej!

En veninde fra min efterskole og jeg bor begge to på landet. Vi har kun to gymnasier at vælge imellem hver. Vi har det begge to godt med vores forældre. Men vi tænkte på om det alligevel kunne lade sig gøre at finde en ungdomsbolig eller et værelse til to. Vi ville nemlig elske at gå på gymnasiet inde i byen (København eller nær København, som f.eks. Valby). 

Mvh

Maria Meisner Larsen

- Maria D. 08-12-2011 kl. 15:15

Hej Maria & Veninde,

Normalt er kommunen inde over når det drejer sig om at flytte hjemmefra som mindreårig, men nu hvor det ikke er pga. problemer med jeres forældre, så er der så vidt jeg ved, ikke mulighed for at få hjælp fra kommunen.

I vil nok få svært ved at klare økonomien indtil i er blevet 18 år, da i jo ikke får SU. Men når i så er blevet 18 år, og i bor mere end 20 km fra jeres forældre, så vil i formentligt kunne få en højere SU.

Der er så vidt jeg ved nogle lidt specielle regler omkring det med SU'en, mit bedste råd til jer vil være at tage kontakt til SU Styrelsen og høre om jeres muligheder.

Held og lykke.

- Lars Bo Thomsen D. 09-12-2011 kl. 15:12

Hej

Jeg er lige fyldt 17 , og jeg vil rigtig gerne flytte hjemme fra, da jeg har problemer med mine forældre, det har der været længe og det er jeg træt af, og kan ikke holde det ud meget længere. Jeg ved at de ikke vil lade mig flytte ud, men hvad ville der ske hvis jeg kontaktede min kommune, uden at mine forældre ville lade mig flytte ud?

- Vivianna D. 10-01-2012 kl. 22:33

Hej. Jeg er en pige på 17 år, som fylder 18 i Juli og vil meget gerne flytte hjemme fra. Jeg har det ikke særlig godt med min mor, jeg er virkelig træt af at bo sammen med hende og hendes problemer. Jeg tror godt hun vil lade mig flytte, for det er jo det jeg vil. Hvad skal jeg gøre? 

- Anna D. 30-01-2012 kl. 01:23

hej.

 

Min mor har fået en kæreste, som har 4 børn. Jeg har det meget svært med at der er så mange i huset, og jeg kan hellere ikke lide ham. ville jeg kunne få noget hjælp af min kommune, til at få hjælp til at flytte hjemmefra?

 

Med venlig hilsen

Lærke

- Lærke Christensen D. 31-01-2012 kl. 21:35

Hej. Mig og min veninde vil også gerne flytte hjemmefra til københavn. 
Vi er begge under 18, men bliver det den måned vi flytter hjemmefra.. Vi har bare problemer med at finde kollege/ungdomsboliger hvor man kan skrive sig på før man bliver 18? Dvs. vi ville blive nødt til at vente til vi er 18 år for at kunne skrive os op til noget, hvor der så ville gå yderligere tid før der er plads til os. 

- Pernille D. 15-02-2012 kl. 20:32

Hej Anna

Hvis du har et godt forhold til din mor, så vil jeg foreslå dig, at du tager en snak med hende.

Nu hvor du alligevel snart fylder 18 år, vil jeg også råde dig til, at revurdere om du ikke kan vente 4-5 måneder på at flytte. Det er meget nemmere at flytte, når du er over 18 år og myndig.

Kan dig og din mor ikke finde ud af det, så kan du tage kontakt til det lokale borgerservicecenter, som vil sende dig videre til en socialrådgiver der kan hjælpe dig.

- Lars Bo Thomsen D. 22-02-2012 kl. 22:43

Hej Lærke

Det lyder til at være en træls situation, som du er kommet i. At flytte hjemmefra inden du er 18 år er ikke nemt!

Selvom det kan lyde som en god ide at flytte hjemmefra, så er det ikke uden konsekvenser. Jeg vil råde dig til, at starte med at tage en snak med din far og mor, og se om I ikke kan finde en løsning på problemet.

Kan I slet ikke finde ud af det, kan du kontakte en socialrådgiver på det lokale borgerservice, som kan hjælpe dig med at finde et sted at bo.

- Lars Bo Thomsen D. 22-02-2012 kl. 22:47

Hej Pernille

Du kan prøve at se vores oversigt over lejligheder i københavn, måske du kan finde en lejlighed der?

Hvis du i stedet for, at gå ind på kollegiernes hjemmesider, ringer til dem, så vil jeg tro, at du kan blive skrevet op, selvom du er under 18 år.

- Lars Bo Thomsen D. 22-02-2012 kl. 22:51

Hej.
-Jeg er 16 år, og ønsker inderligt at flytte hjemmefra hurtigst muligt!
Mine forældre er skilt, og jeg bor hos min far som jeg altid har været bange for, da han nemt bliver rasende, og jeg har nogle gange været bange for, at han kunne finde på at slå mig. Det resulterer i, at jeg får det dårligere og dårligere herhjemme, og mit forhold til hele fmilien er meget anstrengt. Jeg mister også flere venner, fordi jeg går helt ind i mig selv og er meget usikker.
Jeg kan ikke bo hos min mor da hun er alkoholiker.

Jeg vil gerne på  gymnasiet næste år, men jeg tror ikke jeg kan gennemføre det hvis jeg bor hjemme.

 

-Er det muligt for mig at flytte hjemmefra, hvis jeg også gerne vil flytte ud af kommunen?

 

- ida D. 03-03-2012 kl. 16:29

Hej Ida!

Det lyder til, at du er kommet i en rigtig træls situation. Det du kan gøre er at kontakte  statsforvaltningen i din kommune. Du kan finde kontaktoplysningerne her: https://www.borger.dk/Emner/til-unge/Naar-du-flytter-hjemmefra/Sider/Er-du-under-18-aar.aspx

Derudover vil jeg råde dig til at ringe til børnetelefonen på tlf. 116 111, de er rigtig gode til at give råd og vejledning til unge, som står i svære situationer som dig.

- Lars Bo Thomsen D. 04-03-2012 kl. 12:22

Hej Jeg er ligesom Ida 16 år gammel (jeg fylder 17 til august) og har skilte forældre. Mine forældre blev skilt i maj sidste år, og selvom jeg generalt har det godt i dag, har jeg virkelig svært ved at bo hjemme. Jeg bor en uge hos hver af mine forældre og flytter derfor hver fredag. Efter mine forældre blev skilt har jeg mistet følelsen af at have et hjem, og jeg savner at være et sted. Samtidig kan jeg ikke klare at andre bestemmer over mig! Jeg føler mig klar til at flytte hjemmefra og ved jeg ville kunne klare det. Jeg har styr på min økonomi, tjener penge, kan lave mad, vaske tøj og gøre rent. Hvornår vil det være muligt for mig at flytte hjemmefra, når jeg ikke har et dårligt forhold til mine forældre?

- Anne D. 17-03-2012 kl. 17:48

hej jeg er 13 men må før flytte nå jeg er 16 15 år ca for min far ved ikke med nim mor for hun ved ikke at jeg vile flytte før jeg biver 18 år men jeg skal også laver let før så det er okye men nå jeg så biler 15 16 år havd kan jeg få og hvor menen pinen er det ca

- alexandra D. 21-03-2012 kl. 15:08

Hej Lars BO.

Jeg har en teenage datter på 16, snart 17 år. Hendes mor og jeg blev skilt i 2002. Idag bor vi sammen med min nye kæreste, hendes to børn på 5 og 7 og min før  nævnte datter på 16 år. Hun er en dejlig pige når hun har sine gode dage. Men vi kommer desværre meget ofte op og skændes, blandt andet fordi hun ikke ryder op efter sig, smider rent tøj på gulvet mellem beskidt tøj selv om man lige har lagt det sammen for hende. Hun har i det hele taget ingen respekt for os andre her hjemme og er stort set fuldstændig kold over for hvad man ber hende om.

I weekenden holdt hun fest i 3 dage mens vi ikke var hjemme, på trods af at vi havde sagt at hun kun måtte have et par venner med på værelset. Det resulterede i at HELE huset lignede noget det var blevet beskudt med panzerværns granater, da vi kom hjem søndag.

Hendes respektløse venner havde tilsyneladende dyrket uhæmmet *** i VORES seng. Vores seng er strengt persolig og det resulterede i at vi kom meget kraftigt op og skændes og jeg i afmagt gav min datter en lussing. IKKE noget jeg er stolt af, for fik det meget skidt med det. Det hele endte med at hun stak af hjemmefra og kom så hjem med vores familie rådgiver i tirsdags og der skulle bygges bro.

For ikke at grave grøften dybere, anbefalede har vores familie rådgiver hende, ikke at lægge sag an mod mig, men konstaterede også i samme vænding at dette ville ske ved en gentagelse. Forståeligt nok.

Men sagen er den, at jeg siden jeg fik min datter hjém i 2004, efter at hun boede hos sin mor, som var alkoholiker, har haft meget store problemer med min hende. Derfor henvendte jeg mig hos familierådgiveren. Jeg har bare ikke fået den rigtige hjælp og det hele er blevet meget værre.

Jeg har bedt familierådgiveren finde en bolig til min datter, da jeg ikke ønsker at komme ud i den situation, hvor jeg slår min datter igen. Dette er ikke værdigt for hverken hende eller mig.

Men familie rådgiveren siger at hun ikke kan hjælpe os, at det ikke er hendes kasse der kan eller skal bidrage til at min datter kan få en ungdomsbolig eller lignende. Både min datter og jeg er indforstået med at hun ikke kan bo her hos os mere. Kan det virkelig passe at vi ikke kan få hjælp fra det offentlige?...

Hvor kan vi få hjælp til at takle denne situation.

Mvh René

- René D. 25-05-2012 kl. 00:11

Mit navn er Nanna-Helene Pagels, jeg er 17 år gammle. Mine forældre bor i Spanien, så jeg leder efter et sted at bo selv. Hvordan starter jeg? :D

- Nanna-Helene D. 06-06-2012 kl. 20:35

Hej.

Jeg ville bare høre hvor gammel man egentlig skal være for at "Må" flytte hjemmefra når man er under 18. For en på 13 - 14 kan vel næppe passe på sig selv. Mens en på 15 - 16 Måske godt kunne (Kommer selvfølgelig an på hver enkelt person)

Mvh Mads

- Mads N D. 11-06-2012 kl. 15:03

Hej jeg vil gerne flytte over til min kærest. Men mine forældre ville ikk hjælpe mig med at købe møbler. Hvad gør jeg?

- Fatma D. 14-06-2012 kl. 16:17

Hej! 

Jeg har længe snakket med min mor om, at jeg ønskede at flytte hjemmefra, når jeg bliver seksten. Hun vil ikke lade mig gøre det, men jeg har det rigtig skidt herhjemme. Mine forældre er skilt og jeg har ingen kontakt til min far, hvilket min søster har og det udgør en masse konflikter mellem min mor og jeg. Ud over det, skændtes vi bare generelt om alt. Hvordan kan jeg få hende overtalt til, at lade mig gøre det? Jeg ville have det meget skidt med, at skulle gå til socialforvaltningen.

Mvh Mille

- Mille D. 07-07-2012 kl. 01:28

Kan man godt flytte til en anden by og stadig få støtte, når man er under atten år?

- Julie D. 07-07-2012 kl. 01:31

Hej

Jeg er lige fyldt 17 år. Min familie er meget almindelig. Vi spiser sammen, rydder op og laver bare de helt normale hverdags ting.

Alligevel føler jeg bare at jeg ikke hører til her hjemme mere selvom jeg kun er 17. Jeg gider aldrig være sammen med dem og er træt af at skulle passe på hvad jeg gør fordi jeg er bange for at gøre min mor en smule sur og derfor slet ikke må noget.

Hvordan skal jeg få fortalt hende jeg ikke gider at være hjemme mere og at jeg vil gerne starte mit eget liv allerede nu??

Hvad hvis hun ikke går med til det?

- Lene D. 25-07-2012 kl. 14:43

Hej, min storebror er lige flyttede hjem igen med hans kæreste, Og jeg føler mig ikke tilpas i huset med dem mere, kan ikke lide måden de snakker på, eller måden der er på foran mig, eller mine venner. 

jeg er selv 16 år, men vil høre om der er nogen form for mulighed for at smutte fra reden? 

min bror slår mig, og tvinger mig til hans pligter. 
mine forældre er som sådan ligeglade og siger jeg bare skal glæde mig til de flytter igen, selvom det kan tagee flere år da min bror er arbejdsløs tømmer og hans kæreste er ufaglært butiksarbejder / Snart arbejdsløs. 

- Tim D. 05-08-2012 kl. 16:43

Er 17 år, og bor sammen med min mor og far, og min ene bror. Ved ikk om jeg har nok grund til at flytte for mig selv endnu. Men jeg har en meget stor depression, og har mine brødre også og hele familien kører mig længere og længere ned. Bliver rettet på alt jeg gør og siger og endda når jeg slet ikk har gjort noget. Føler selv jeg er klar, men for aldrig mine forældre med på det da de har bestemt jeg skal blive boende i Mindst syv år endnu. Har en sagsbehandler jeg kan gå til men er bange for det ikk vil hjælpe. Går kun i 10 klasse og har intet fritidsjob, da det er umuligt at få i min by. Men kan bare ikk klare at bo hjemme mere... Hvad gør jeg?

- katrine D. 06-08-2012 kl. 13:26

Hej jeg er en pige på 17, 18 til januar, jeg vil rigtig gerne finde en lejlighed da jeg har et meget belastet hjem og selv er meget psykiks belastet, dette har stået på siden jeg var 10. Da vi nu er flyttet bor jeg 45 km fra den by hvor mit uddannnelsessted ligger, der er ingen mulighed for bus da det er langt ude på landet, og det er også en anden kommune end den hvor mit uddannelses sted ligger. Jeg har dog en lille hund på knapt 9 kilo som jeg på ingen måde kan undvære pga det psykikske. Har du nogen ide til hvad jeg skal gøre.? Fordi hver gang jeg snakker med mine forældre om det bliver min mor ked af det og vil ikke snakke med mig og min far er egoistisk og vil ikke hjælpe mig, og lytter ikke til mig, ikke engang når jeg siger det anden gang. Mvh. Ak

- Anna-Karina L D. 08-08-2012 kl. 16:20

Hej

Jeg er en 16 årig pige som har problemer med mine forældre og derfor gerne vil flytte hjemmefra. 

Problemerne er som følgende; Min mor er lige blevet skilt fra min papfar (hun har været ham utro i et år) og skal nu flytte til en anden by med sin kæreste. Dette gør at jeg lige nu bor hos min far. Begge mine forældre prøver konstant at styre mit liv. De har sammen siddet og planlagt hele min uge, samtidig med at jeg blev tvunget til at tage gymnasiet i stedet for en erhvervsuddannelse, da min forældre mente det var det rigtige. Jeg tror det bliver rigtig svært for mig at gennemføre gymnasiet, og endnu sværere hvis jeg skal bo hjemme og høre på alle mine forældres problemer og meninger...

Tror du/i at der er mulighed for at få støtte fra kommunen??

 

Hilsen

Katinka

- Katinka D. 15-08-2012 kl. 23:35

Hej mit navn er Nanna og er 16 år gammel. Jeg har  en kæreste på 20 år og vi venter os en lille her om 1 måned. Vi kigget på en lejelighed på nettet og skal ud og se den på torsdag. Men jeg får først kontanthjælp (forsøgerpenge) i november måned, da jeg skal søge et par uger inden min termin og så ''får jeg penge'' fra da jeg har født. Men inden på kommunens hjemmeside står, der at man kan søge om at få det en måned før. Så tingene passer ikke lige sammen på, det punkt. Jeg vil rigtigt gerne finde mit eget sted, så vi kan være os selv. Da der er 3 børn ud over mig, mine forældre og min kæreste, som bor, der hjemme. Mine forældre har ikke været sammen siden jeg var to, så der er en ''stedforstæder'' for min far, som har været min stedfar i 12 år efterhånden. Jeg har ikke noget problem med mine forældre. Mine søstre på 7 og 9 er kommet ind i en fase, hvor de bliver meget uvenner og vil skændes med alle, det er ret irreterne. Min bror er der sådanset heller ikke noget problem med ud over at han ikke rigtigt hjælper til i hjemmet, så mine forældre forventer en del af mig. Jeg har fået bækkenløsning, så jeg kan ikke hjælpe ret meget til i hjemmet længere. Det er lidt problomastisk. Min rigtige far syntes, det vil være en god ide at få mit eget. Da vores hjem ikke er det mest renligeste og vores hunde fælder en del og er skide irreterne (Jeg kan ikke lide vores to store hunde, og det har jeg aldrig kunne. Ham, som vi havde indne de andre kom har jeg intet problem med og elsker den hund højere end noget andet) Men min mor hun siger jeg skal vente med at fltytte til efter jul, for så er alle besøgende med sundhedplejesken overstået og så er der ikke mere opsyn fra kommunen. Men jeg ved at, der vil være flere opsyn ved at jeg bor hjemme pga vores hjem. Jeg har møbler så der er til at flytte en lejelighed, Min kæreste har køkkenting, men dog ingen møbler. Vi har så bedt min store søster på 18 år om at flytte med, da min kæreste skal ind og afsone 6 måneder, så jeg ikke er alene og så jeg kan få nogle flere penge til den lille. Min søster har ikke boet hjemme siden hun var 17 pga familie problemer og problemer  med hende selv. Hun vil rigtig gerne flytte med os og vil hellere end gerne hjælpe når den lille kommer.  Men, hvordan kan jeg forklare min mor engang for allle min mor at jeg vil have mit eget unden at vi bliver uvenner igen over det. Hun siger at det er som at bide os selv i foden, da jeg er under 18. Men hun ville gerne lade min søster flytte, det syntes jeg så er ret så underligt..

Så mit støreste spørgsmål er: 

Kan jeg få nogen, som helst hjælp til at flytte, hvis hun står helt fast i at jeg ikke må flytte via min far? (De har fælles forældremyndighed. ) 

Kan det være at jeg ikke må flytte fordi at jeg skal have barn og det gjordte min søster ikke? 

Hvordan kan jeg sige det uden at hun bliver alt for sur på mig igen ? 

Pleas hjælp...

- Nanna D. 03-09-2012 kl. 13:14

Hej. 
Jeg er en poge på snart 17 år, og jeg vil gerne væk hjemmefra. 
Mine forældre er blevet skilt for et halvt år siden, hvorefter min far flyttede sammen med sin nye unge kæreste. Jeg bor hos min mor, med mine 2 søskende. 
Min mor er stærkt psykisk syg, og det går ud over mig. Jeg har brug for at komme væk. 
Min far har før udøvet vold på mine søskende og jeg, og derfor kan jeg ikke skifte adresse hos ham. 
Jeg har prøvet at få hjælp fra kommunen, men de vil ikke tilbyde mig hjælp- eller nogen form for økonomisk støtte (eller bare hjælpe mig, med at finde ud af hvad jeg skal gøre). 
Jeg får bare at vide, at det har de ikke ressourcer til. 
Medmindre mine forældre vil betale min husleje (hvilket de jo selvfølgelig ikke kan), så er der ingen anden udvej end at bo hjemme i et helvede. Kan det passe jeg ikke kan få hjælp? 
Fik at vide, at jeg bare kunne flytte hen til mine bedsteforældre, eller min kærestes familie. 
Jeg har brug for vejledning, eller ihvertfald et godt råd. Har hørt noget med, at man kan modtage SU i særtilfælde, når man er under 18. Kunne det være en mulighed? 

Mvh
 

- Stine D. 11-09-2012 kl. 00:46

Hej.
Jeg er en pige på 16, snart 17. har en kæreste der bor i Jylland.(bor selv på Sjælland) og vi vil meget gerne flytte sammen hos ham. Har altid haft et lidt anspændt forhold til mine forældre, mest min mor, og nu føler jeg bare at det er på tide at komme videre. har kendt min kæreste siden januar måned, ogv i har snart været sammen i et halvt år. Mine forældre og hans forældre, har snakket sammen om flytningen, og jeg kan få lov at bo der, uden at betale noget. Mine forældre vil dog ikke lade mig flytte før til næste sommer... jeg føler ikke at jeg kan vente den tid. Og ved simpelt hen ikke hvad jeg skal stille op. Går på Gym. nu og skal jo flytte gymnasie hvis jeg skal flytte. Mine forældre tror ikke at jeg kan klare det, men er vant til at klare næsten alt selv. Håber på hjælp hurtigt.
Tak på forhånd!

- Sacha D. 18-09-2012 kl. 18:26

Hej. jeg er en dreng på 17 år.

Jeg har længe leget med tanken om at flytte hjemmefra, ikke fordi der er mange problemer der hjemme. men det er transporten mellem a og b. 

jeg bor i en meget lille by, og kunne vælge mellem 2 steder at studere hvor hvert sted tog 1:30 time med transport. det vil siges at jeg tager min første bus om morgnen kl 06:23 

Kunne der være mulighed for en form for støtte indtil man bliver 18 ??? 

- Phillip Thomasen D. 18-09-2012 kl. 19:03

Hej jeg er en pige på 16, snart sytten. Mine forældre blev skilt for godt to år siden. Jeg blev bosat ved min far da min mor desværre lige havde mistet sin mor(min mormor) og gik ned med en depration. Jeg bryder mig ikke om at være hjemme, min far har været meget skiftende i kæreste før hen, men har nu fundet hans "eneste ene" siger han. De et forlovet efter to månedet sammenkomst.. Jeg bryder mig ikke om at være hjemme når han har sin kæreste eller i det hele taget, alt er min skyld, han råber af mig og meget mere. Muligheden for at flytte hjem til min mor, siger min for for det første nej til om min mor har kun et dele værelse til min lille søster, papbror og mig. Jeg kan ikke leve på et dele værelse i et år mere.. Jeg vil så gerne flytte hjemmefra og har haft ønsket siden jeg var 14 hvor mine forældre gik fra hinanden, gør ALT for ikke at være hjemme, men forfanden altså det kan man jo heller ikke.. Er der mulighed for at man kan få hjælp at hente der og er det muligt at få hjælp til at snakke med sine forældre om det i dette tilfælde da ens far reagere meget hårdt på sådan noget?
 

- Steph D. 21-09-2012 kl. 14:36

hej jeg er en pige på 16 år jeg går på kostskole og har gået på mange skoler før det. mine forældre er skilt og har altid bedste ku li at være hos min mor. men min mor er flyttet til norge og jeg vil ikke være hos min far. jeg har self tilbudet om at bo på skolen men det er på ingen måde noget jeg er glad for. tror i det er muligt for mig at få en lejlighed hvor jeg kan bo?.

- Zenia D. 25-09-2012 kl. 11:24

Hej Lars.

Jeg er 16 år, har "skændtes" med mine forældre virkelig meget her de seneste år. Har virkelig tænkt at flygte hjemmefra mange gange, men kom væk fra de tanker igen.

Jeg bor hos min mor og min papfar, har aldrig kendt min biologiske far rigtigt.

I dag gik jeg (åbenbart) over stregen og nu har jeg så fundet frem til den her side. Jeg vil virkelig gerne flytte hjemmefra nu, mine forældre har sagt at jeg ikke skal bo "under deres tag" hvis jeg ikke kan holde mig til deres regler. Derfor tænkte jeg at nu vil jeg virkelig søge om at flytte hjemmefra, eller bare tjekke om jeg kunne.

Jeg håber virkelig at jeg kan flytte hjemmefra og at du svarer snarest mulig.

-Riis

- Christian D. 29-09-2012 kl. 00:51

Hej! 

Jeg er 17, og jeg bliver 18 i juli. Jeg vil rigtig gerne flytte hjemmefra, jeg tænker fra jul, da jeg gerne vil bo alene inden jeg flytter sammen med min kæreste til sommer. At vente med at flytte sammen med min kæreste kan ikke komme på tale, da det skal passe med, at jeg skal skifte gymnasie i forbindelse med flytning. 
Jeg har et fritidsjob ved siden af gymnasiet, hvor jeg tjener mellem 2000 og 4000 om måneden, så det er også en god slat. Fra Januar kommer jeg til at tjene mere, da jeg på nuværende tidspunkt har opbrugt mit frikort, som jeg har i sinde at få fordelt inde i det nye år. 
Men er der overhovedet noget hjælp at hente fra kommunen? 
Der er ikke deciderede problemer med min mor, som jeg bor med. Vi har vores uoverensstemmelser, men jeg tvivler på, at det er nok. Kommunen er nok ikke til at rokke?

- Laura D. 09-10-2012 kl. 19:28

Hej. Jeg er en pige på 14. Jeg har siden 6 klasse, gerne ville flytte væk fra mine forældre, da min far fandt en ny efter skilsmisse, som jeg ikke kan holde ud og min mor og jeg ikke kan enes. Min mor og jeg har gået i gennem mange ting de sidste 4-5 år, og min er derfor tit deprimeret og sur, og det går selvfølgelig ud over mig. Min far kon galt afsted for 1 år siden og blev lam fra mellemgulvet og nedefter. Det var hårdt når jeg var den eneste til at hjælpe han rundt og på toilet osv. Min far er mange forskellige humør efter det, og det går også ud over mig. Så igennem de sidste år har jeg fået nok og vil mege gerne bare væk fra dem. Tror i er der mulighed for støtte hos kommunen? På forhånd tak. Venlig hilsen Adina

- Adina D. 14-10-2012 kl. 00:42

Hej jeg er en pige på 16 år. - Med problemer, som jeg ikke ønsker for nogen overhovedet.

- Jeg har virkelig brug for hjælp! Og vil gerne flytte hjemmefra.
Her er lidt af min historie:
Mine forældre er skilt, og det har de været siden jeg var tre år.
Jeg har boet hos min mor, indtil jeg fyldte 14 år, hvorefter min far tog en sag op, med hans advokat, og vi kom derefter i retten, hvor vi snakkede om problemet med, at blive boende hos min mor.
Jeg fortalte Dommeren, at min mor har slået mig næsten hver gang vi kom op, at toppes med hinanden og, at jeg havde et virkeligt stort problem med hendes kæreste, som hun stadig bor sammen med. Jeg kunne aldrig enes, med min mor og hendes kæreste, og jeg følte mig ikke tryg på bopælen.
Dommeren tog valget, og jeg flyttede derefter hos min far. 
Men dog, var flytningen til min far, heller ikke løsningen på problemet.
Han smed min søster ud, et år efter jeg flyttede til, men dog fik hun hurtig hjælp da hun var over 18. 
Men så kom min tur, og jeg blev så også smidt ud for en halvanden månede siden, og han kørte mig så tilbage til min mor.

Nu sidder jeg her med, de samme problemer igen. Som begyndte i går eftermiddag.
Jeg har en kæreste på 19. Og jeg er desværre blevet gravid, jeg skal igennem en abort, og min mor antyder, at han har ødelagt hele mit liv.
Hun har stået og råbt og skreget af ham, og min mor's kæreste har truet ham med, at han nok skulle finde ham.
jeg har intet arbejde og skal begynde på en tiende klasses linje d. 29. oktober.
Jeg har virkelig brug for hjælp, hurtigstmuligt!
Er det noget du kan hjælpe mig med?

M.V.H

- D. 14-10-2012 kl. 09:05

Hejsa.

Jeg er en pige på 16 år og går i 10 klasse. Jeg har gået og tænkt på at flytte til Sverige når jeg er færdig med min 10 klasse. Men kan simplhent ikke finde ud af om det er muligt? 

Grunden til det er, at jeg via mit arbejde, kan få noget kaldet Mcpassport som gør at jeg kan rejse rundt i verden og så et arbejde i en Mcdonalds, lidt nemmere end andre. Jeg vil derfor gøre om det er muligt, at som 17 årige at flytte hjememfra men samtidig også flytte til udlandet? Jeg ved at jeg er i stand til at tage en uddannelse indenfor "Mcdonalds faget" og det har jeg også tænkt mig. 

Så derfor er det muligt for mig? :) 

Kh Amalie. 

- Amalie D. 21-10-2012 kl. 18:04

Hej jeg er en pige på 15.
Jeg magter virkelig ikke og være boende her hjemme mere af private grunde.. 
Min kærestes ven er 18, og min kæreste bliver også snart 18. De har snakket om at få en lejlighed.. Har jeg mulighed for at flytte hjem til dem, da de begge er 18?
Og hvem kan jeg gå til? Min sagsbehandler?
Jeg har snakket med min lærer om at starte på en efterskole, og imens finde ud af hvordan jeg kan tage min uddannelse på samme tid.. Altså prudoktionsskole...
Og jeg er ret så sikker på, at både min folkeskole og min mor ikke vil have at jeg flytter hjemmefra hos min kæreste, og vennen, men hvis nu jeg snakker med min sagsbehandler om at få lov af min mor, er der så stadig en mulighed? 
-Siden jeg ikke går til min sagsbehandler med dette er fordi jeg skal have en ny. Og ved stadig ikke hvem det er.

Håber virkelig der er en måde, da jeg virkelig har brug for at komme væk..

- Natacha A. D. 26-10-2012 kl. 13:05

Hej jeg er en pige på 15 16 i maj måned..
Jeg magter virkelig ikke og være boende her hjemme mere af private grunde.. 
Min kærestes ven er 18, og min kæreste bliver også snart 18. De har snakket om at få en lejlighed.. Har jeg mulighed for at flytte hjem til dem, da de begge er 18?
Og hvem kan jeg gå til? Min sagsbehandler?
Jeg har snakket med min lærer om at starte på en efterskole, og imens finde ud af hvordan jeg kan tage min uddannelse på samme tid.. Altså prudoktionsskole...
Og jeg er ret så sikker på, at både min folkeskole og min mor ikke vil have at jeg flytter hjemmefra hos min kæreste, og vennen, men hvis nu jeg snakker med min sagsbehandler om at få lov af min mor, er der så stadig en mulighed? 
-Siden jeg ikke går til min sagsbehandler med dette er fordi jeg skal have en ny. Og ved stadig ikke hvem det er.

Håber virkelig der er en måde, da jeg virkelig har brug for at komme væk..

- Natacha A. D. 26-10-2012 kl. 13:11

Hej

min datter på 17, er startet på en søfartsuddannelse, i nordjylland, vi bor i Odense. Mit spørgsmål er vil hun stadig få udbetalt ungeydelsen fra staten og børnepengene som det offentlige også betaler, da hendes biologiske far er død, hvis hun flytter hendes adresse til, nordjylland?

Hvordan kan det iøvrigt være at der ikke findes en transporttilskudsordning, når hun ikke har mulighed for at tage den ønskede uddannelse tættere på hjemmet?Vi har på Odense Kommune fået oplyst at hun bare kunne vælge skolen på Marstal, men det er kun Fredrikshavn der tilbyder bl.a. 3 mrd togt med Skolesibet Danmark, så uddannelserne er ikke helt ens.

md venlig hilsen

Kitt

- Kitt D. 06-11-2012 kl. 09:55

Hej! Jeg har problemer med min begge forældre og kan slet ikke enes med dem på nogle måder. Jeg har overvejet flere gange at gå væk hjemmefra, men uden at vide hvor jeg skal tag hen. Jeg har så problemer med min far lige nu, som nu har tænkt sig at holde øje med mig til jeg fylder 18 år. og når jeg så skriver "holde øje" så det strenge "holde øje" som mange udlændske kender til. Og jeg vil derfor gerne flytte hjemmefra og stå på min egen ben uden deres hjælp. Men jeg vil gøre det hele uden de ved det - ellers får jeg virkelig problemer med at de tager mig til et andet land. Men ja så, jeg vil gerne flytte hjemmefra og uden de får det afvide på nogle måder og ordne det hele selv. Hvordan skal jeg det? Vil ikke bo med en anden familie eller noget, men have mit eget hus og stå på min egen ben uden min forældre. Hvad skal jeg gøre? Jeg står virkelig i nød med det. Håber du kan hjælpe og jeg er 16 år og fylder 17 år om 3 måneder. Jeg kan ikke holde dem ud mere, så meget tålmodighed har jeg ikke mere. :-)

- Maria D. 18-11-2012 kl. 21:06

Hej :-)
jeg er en pige på snart 16 år. Jeg har en kæreste på snart 20 år, og vi har snakket om og flytte sammen når jeg er færdig med min 9 klasse. Han skal igang med en uddannelse og jeg vil godt igang med en 10 klasse. Jeg ville hører om i tror det er muligt for mig og kunne flytte sammen med min kæreste?, enten i lejlighed eller hjemme hos hans mor hvor han pt bor. Og om det er muligt for mig og kunne få SU?

Med venlig hilsen Lone 

- Lone Christensen D. 19-11-2012 kl. 20:01

Hey, Jeg er 17 år og har altid haft problemer med mine forældre og det har os været ind over komunen, Jeg vil rigtig gerne flytte hjemme fra, for det ved jeg at jeg ka styre også vil mit liv jo os falde på plads, men mine forældre vil ikk slippe mig, og jeg kan ikk holde dem ud det påvirker mig konstant og det kan jeg og vil bare ikk mere.
Tror du at jeg evt ku få noget hjælp til at flytte alligevel eller? 

Mvh Fie 

- Fie D. 12-12-2012 kl. 10:17

hej jeg er en pige på 14 år. jeg har længe tænkt på det med at flytte hjemmefra da mig og min mor skændes virkelig tit. jeg har tænkt på om det er muligt at flytte hjemmefra når jeg bliver 15. 

jeg er sikker på at min mor ikke vil synes det er en god ide, men jeg er virkelig træt af og skændes med hende hver dag.

også selvom vi ikke er uvenner snakker vi aldrig sammen. hun er inde i stuen og jeg sidder inde på mit værelse eller er ude med mine venner. 

jeg ved godt at 15 er en virkelig ung alder, men jeg holder virkelig ikke ud og sammen med hende. og min far bor på grønland så ham har ingen planer om at flytte hjem hos.

er det muligt at jeg kan flytte hjemmefra når jeg er 15 år?

- Amanda D. 26-12-2012 kl. 14:55

Hej. Jeg har problemer med min mor, som er ret store. Jeg er 15 år, og kan sagtens klare mig selv.
Jeg vil gerne flytte til Randers med min hund, som er en lille chihuahua.
Men ved ikke hvad lejligheder der er.
Håber du vil/ kan skrive til min email.
Hilsen Lærke.

- Lærke D. 26-12-2012 kl. 21:35

Hej.

Jeg er en dreng på 15 snart 16. jeg har et meget dårligt forhold til min forældre jeg nærmest hader dem og kan snart ikke klare at bo med dem længere, jeg føler mig aldrig tilpas. jeg har haft lyst til at flytte hjemme fra i langtid og jeg tror det er den rette tid at gøre det på. jeg ved hvad jeg vil i min fremtid og jeg har et arbejde hvor jeg får en løn som jeg er rigtig tilfreds med og jeg har set og undersøgt lidt op hvordan det er at flytte ud hjemme fra og hvor meget det koster og hva man skal forvente og jeg betaler allerede min egen mobil regning, tv regning, fitness, træning, buskort, tøj og halvdelen af min møbler har jeg selv købt og jeg har det som om jeg er klar til at flytte ud.. det eneste problem er min forældre giver mig ikke lov til at flytte ud hjemme fra og jeg mangler faktisk kun en underskrift af en som jeg kan stole på så han/hun kan skrive lejligheden i hans/hendes navn så kan jeg f.eks betaler 2 måneder frem eller noget i den retning alt efter aftale, men jeg ved ikke hvor jeg kan finde en der ikke kan finde på at snyde mig og bare tage mine penge eller gøre noget andet der måske er være. ved ikke helt hvad jeg kan gøre, men vil gøre alt for at flytte ud hjemme fra.

- hassan D. 03-01-2013 kl. 22:40

Hej jeg er 15, snart 16 jeg vil høre om det muligt jeg kan flytte nu?

- anonym D. 06-01-2013 kl. 17:56

Hej det er sådan at jeg er 17 år og er gravid og skal til at føde her om et par dage, er det muligt at få adresseændring inden jeg føder med min mors accept? Og hvis ja hvor skal jeg henvende mig henne?

- Privat D. 24-01-2013 kl. 11:58

Hej, jeg er en ung "mand" på 17 år, og jeg søger også svar på et par spørgsmål. Det startede med fin far døde her august 2012. Han havde blodkraft. Han ønskede gennem hele forløbet at klare det selv, hvilket resulterede i at han blev meget stresset. Den stress betød at han flere gange blev meget vred og det kunne næsten nogle gange føles som om han var ligeglad. Problemet er at da det nu kun er mig og min mor der bor hjemme, i og medmindre søskende er flyttet hjemme fra, for en hel del år siden. Men min mor har ligesom overtaget den stress min far havde. Hun bliver ved med at synes at hun har det så hårdt og at jeg ikke bidrager overhovedet. Hun har lige fået konstateret en middelsvær desperation, og kan derfor fortsætte med bare at sidde i stuen og strikke og vente på at verdenen bliver et bedre sted eller håbe på at jeg snart tager noget ansvar. Jeg tager masser af ansvar for mit skolearbejde og min familie og ordner mig ind under når min mor beder mig om noget også selv om jeg ikke synes det er fair. Men jeg vil flytte og er ikke helt sikker på hvor hen'. Men enten skulle det være omme i ungdoms boligerne hvor de 900 i husleje er til at overskue hvor mange fra min lidt ældre vennekreds bror. Eller om jeg skulle tage til en større by og begynde på en frisk. Jeg kommer ikke til at føle noget savn til min familie. Og da jeg har en del penge i arv og pension fra min far har jeg også økonomien til det. Med venlig hilsen Tobias

- Tobias D. 24-01-2013 kl. 21:36

Hei. Jeg trives ik så godt med min far og vil gerne flytte hjem til en af mine gode venner(min eks). Hans mor siger at hun hellere end getne vil ha mig boende, da hun selv ved hvordan jeg har det derhjemme. Men kan man godt det selvom man et 14 år? Og kan jeg godt få fjernet forældrr myndigheden fra mine forældre? Hilsen Amalie Kragh

- Amalie Kragh D. 27-01-2013 kl. 21:29

Hej! Jeg er en pige på 15 år, og jeg ville gerne flytte hjemmefra, da jeg ikke har det godt med min mor (som jeg bor hos). mine forældre har været skilt siden jeg var 7, men min far er kun hjemme cirka 11 timer på et døgn (inkl. Nat), og det ved jeg ikke vil fungere da jeg har boet hos ham før. og mig og min mor kan simpelthen ikke enes mere. Hvad ville du råde mig til at gøre?

- Isabella D. 28-01-2013 kl. 20:03

hej jeg hedder natascha  og er 15 jeg har ekstremt mange problemer med min mor og hendes side af familien jeg har det som om at jeg bare er en de har fundet på gaden bliver virkeligt behandlet som det sorte får i familien. jeg har altid gerne ville flytte hjemmefra og væk fra min mor jeg ville gerne flytte hjem til min far men han vil ikke have det jeg føler at jeg bliver stalket af min mor og ligeså snart hun ser mig råber og skriger hun af mig da jeg var mindre rev hun mig og nogle gange var det så slemt at jeg skulle have langærmet trøjer på med krage. der er flere som har prøvet at hjælpe og jeg har prøvet at gå til psykolog men der er intet der hjælper jeg er meget selvstændig her `hjemme` og gør stort set alting selv bare ikke at lave mad men jeg passer mig selv som om at jeg var min egen familie jeg vil ikke bo hjemme jeg har flere gange forklaret min mor at jeg ikke vil bo hjemme og at hun skal sende mig på børnehjem eller lignende og løbet hjem til min far det har nok varet siden jeg var 8 det er 7 år jeg har skulle leve med hende kan ikke mere det er lige før at hvis jeg lukker en dør at hun skriver det til min overbo min far min moster og min morfar jeg kan ikke gøre noget som helst uden at alle ved det jeg har intet privat liv og skal klæde om med døren open hvis de tror at jeg høre musik og jeg faktisk bare sidder og tegner skælder hun ud det er lidt et fængsel som jeg har brug for at komme væk fra jeg har ikke brug for familierådgivning da det på ingen måde vil hjælpe jeg har brug for at være selvstændig og ved ikke hvordan jeg slipper væk hjælp mig!!!!!! kh Natascha 

p.s da det er at jeg kun tjener 1200 om måneden har jeg ikke råd til en lejelighed så kan man gøre noget der???

- Natascha D. 22-02-2013 kl. 16:17

Hej jeg er en pige på 15 år, jeg har det rigtig svært hjemme da der er en masse til der fylder, mine forældre er skilt, min far er alkoholiker og der køre en sag mod ham ang. Vold og blufærdighedskrænkelse. Derfor ser jeg ham ikke og har ikke gjort det siden jeg var 10år. Nu bor jeg hos min mor som har en mand, min mor betyder meget for mig, men hun kan ikke hjælpe mig da hun selv står svagt, og min papfar kan jeg ikke rigtig med, jeg er meget bange for ham og føler mig ikke rigtig tryg, når jeg fortæller min mor det siger hun det ikke går vi bor med ham så, men hun siger noget andet til ham. Og jeg skændes med den hver evig eneste dag, og det magter jeg ikke, jeg passer ikke min skolegang fordi jeg er træt, fordi jeg bruger alt min energi på at skændes med dem og være ked af det. Derfor har jeg overvejet at jeg muligvis kunne flytte hjemmefra, da jeg nemmere ville kunne passe min skolegang fordi jeg kun havde mig selv at tænke på, for jeg vil gerne have en god uddannelse og jeg skal i 10. Næste år, og jeg føler ikke jeg kan overskue mit liv, min skolegang, og sådan noget hvis jeg bor her. Lyder det som en dårlig ide at flytte hjemmefra så? Mvh. Kira

- Kira D. 26-02-2013 kl. 17:27

Hej jeg vil meget gerne have hjælp.

Jeg har haft proplemer der hjemme i 8 år og det kan også nogle gange gå godt, men jeg er træt af min far og papmor, jeg prøver virkelig at søge hjælp over alt for at komme et nyt sted hen, men der er aldrig rigtigt sket noget. Jeg vil blive enorm glad hvis i kunne hjælpe mig...

Knus Louise

- Louise D. 14-03-2013 kl. 20:31

Hej Jeg er en dreng på 17

og jeg er træt af at skulle bo hjemme i et pulter rum og leve sammen med min mormor er træt af det gider det fandme ikke mere!! hvad kan jeg gøre?? for jeg magter seriøst ikke det her særlig meget længere..... 

- Nicholas D. 17-03-2013 kl. 21:54

Hej, jeg er en pige på 17 år og jeg er blevet træt af at bo sammen med min mor. Vi skændes meget tit og hun kan slet ikke forstå mig. Jeg vil flytte op til min kæreste men det vil hun ikke give mig lov til og hun siger at hvis jeg går op til ham så vil hun sende mig til mit hjemland hvor min far bor og det vil hun gøre mod min vilje. Må hun godt gøre det ? hvad kan jeg gøre ?

- Sylwia D. 23-03-2013 kl. 23:38

Hej.

Jeg vil lige høre om jeg har det juridiske på min side i den her sag;

Jeg har en veninde som pt bor hos hendes mor og stedfar, hun fyldte 17 i Januar måned og hun har det virkelig ikke godt hjemme. Hun har intet privatliv, får urimelig behandling og jeg kan mærke på hende at hun får det værre og værre af at være hjemme. Jeg har bedt hende om at pakke så meget som muligt og komme hjem til mig, her kan hun være så længe hun lyster, jeg skal bare være sikker på at vi ikke overtræder nogle love da hun jo netop kun er 17. Det skal lige siges at forholdet til stedfaren specielt er meget anspændt og da hendes mor og stedfar har en søn sammen, bliver der gjort meget stor forskel på kærligheden og omsorgen til hende og hendes bror, både af moren og stedfaren.

Min veninde bor i vestjylland og har en kæreste her i østjylland, hvor jeg også bor, hendes mor og stedfar har sat virkelig urimelige regler op omkring hende og hendes kærestes samvær ift. at ses med passende mellemrum, eks; for at hun kan besøge sin kæreste, SKAL han ha været hos hende den forudgående gang, hvilket er rimeligt nok, men når han har været og besøge hende hos hendes far, forlanger de stadig at han skal komme en gang hos dem også, inden hun kan komme og besøge ham.

Min veninde er en flittig pige, passer sin skole og sine lektier, hjælper til derhjemme i rimelige omfang og forsøger at gøre både sin mor og stedfar lykkelige, men det går udover hendes egen lykke, desværre, hun er kommet så langt ned psykisk, at de kan få hende til at gøre mere eller mindre alt, da hun ikke tør sig fra længere, hun har før snakket med sin mor om at flytte hjem til sin far, men moren vil ikke lade hende gøre det og faren har egentlig heller ikke plads nok til at hun kan være der fuld tid. Jeg ved godt at man skal kontakte socialforvaltningen osv, men de har jo hverken styr på tingene eller ressourcer nok til at hjælpe, dvs. jeg har taget sagen i egen hånd.

Der har også været tale om seksuelle overgreb fra stedfaren, hvilket er den største grund til at jeg nu sætter foden i gulvet og råber højt. - Det er dog ved at være et par år siden det stoppede, men det at hun skal gå op og ned ad ham dagligt, gør jo ikke just hendes situation nemmere?

Jeg ved der er et eller andet med at man kan flytte hjemmefra når man er 17 ½, og det er hun jo lige om lidt, så jeg tænker at de par måneder fra eller til, gør vel ikke den store forskel?

Jeg har lagt mærke til at der ikke er kommet respons her på siden til de sidste mange indlæg, så jeg går ud fra I responderer pr. mail?

Jeg har haft kontakt til ungekontakten, som ville undersøge sagen nærmere ift det juridiske, men føler også at det er nødvendigt at have flere personers holdninger og vurderinger, da det oftest gør den endelige beslutning lettere at træffe.

Har valgt at være anonym for at beskytte min veninde og hendes privatliv.

- Anonym D. 18-04-2013 kl. 19:07

Hej. Jeg er en pige på 15 som ikke kan holde ud at bo hjemme længere. Jeg har ikke de store problemer med mine forældre, men jeg vil have mit eget rum. Kan dette lade sig gøre, uden for meget besvær?

- Rose D. 24-04-2013 kl. 00:47

Hej ! Jeg er en pige på 16. Bor i Vejle med min mor, men gider det ikke rigtig mere. Hun siger jeg gerne må flytte. Mig og mig kæreste snakkede om at flytte sammen, han bor i Struer. Han vil gerne have mig derop og bo, så vi kan bo sammen. Han er 19 og er på kontanthjælp. Jeg skal på mtm (mad til mennesker) i Vejle til August 2013. 

ville høre om man så ikke bare kunne få sådan et uddannelseskort til toget? 

- Sarah Lykke D. 05-05-2013 kl. 20:55

Jeg er en pige på 14 år, mine forældre er skilt og min far bor i Viborg og min mor vil nu flytte til København. Jeg har virkelig mange problemer med dem og kan ikke holde ud, til at være i det samme rum som dem, i mere end 1 time. Jeg vil derfor gerne vide om dette her også gælder for nogen i min alder? Og om det kunne lade sig gøre at mig og min bror kunne flytte ind sammen i en lille lejlighed? Jeg er meget ansvarsfuld og var engang alene hjemme i en hel måned hvor jeg klarede det hele, med pengene, Mad og rengøring

- Marie D. 09-07-2013 kl. 13:56

Hej jeg er en pige på 15 snart 16 år. Jeg føler mig klar til at flytte og har også et sted at flytte hen.. Men grunden til jeg vil flytte er min far, han køre mig ned og siger jeg vil ende som min mor ( hun har en depression ) han tror ikke på jeg kan noget som helst og sætter uopnåelig grav til hvad jeg skal kunne. Han råber af mig, han siger jeger doven og jeg ved hvad jeg skal gøre mere. For jeg kan akaltså ikke klare det mere! Selv når jeg er syg suger han jeg ikke er syg for jeg næsten intet kan.. Han råber og skriger af hele min familie og særligt min mor, han siger han vil skilles hvis ikke hun taber sig, stopper med at ryge og får mere lyst til sex.. Jeg kan ikke klare det mere for både min og min mor græder os tit i søvn og det byrde man altså ikke? Vil gerne høre jeres forslag til hvad jeg skal gøre? :-) - Josefine

- Josefine Jensen D. 15-07-2013 kl. 21:41

Hej. Jeg er en pige på seksten år, som har virkelig mange problemer med familien. Jeg har specielt problemer med min mor, som jeg faktisk har mistet al respekt for. Hun siger, at hvis jeg ikke kommer på efterskole næste år - by the way, så vil jeg ikke på efterskole - men hvis jeg ikke kommer afsted, så siger hun, at jeg ikke må bo hos hende. Min far kan ikke have mig, da han er lastbilchauffør og aldrig er hjemme, og jeg går til psykolog nu, da jeg ikke kan være alene uden at blive sindssyg. Derfor har jeg tænkt meget på, at jeg ikke vil bo hjemme mere. Jeg respekterer simpelthen ikke mine forældre mere, og de stoler ikke længere på mig. Det er jeg rigtig ked af, og jeg tumler med rimelig meget i forvejen, hvor disse problemer kun gør min situation værre. Jeg ved ikke, om mine forældre vil gå med til, at jeg flytter, men jeg vil gerne væk fra dem, som tingene ser ud. Jeg vil høre, om hvordan jeg kan flytte hjemmefra, og om der overhovedet er mulighed for det. Som jeg ser det, er det mit eneste håb. Derfor spørger jeg: Er der mulighed for, at jeg kan få nogen form for støtte, inden jeg bliver 18, så jeg kan flytte hjemmefra hurtigst muligt?

- Emilie O. D. 26-07-2013 kl. 22:35

Hej. Jeg har et problem som jeg virkelig håber at i kam hjælpe mig med. Jeg er 15 år(16 til August 2013) og mine forældre er skilt. De blev skilt pga min far slog både mine 3 søskende og min mor samt voldtog min søster. Jeg har derfor ikke set min far siden jeg var 5 år gammel. Min mor og jeg har nogle virkelige kommunikationsproblemer og vi skændes dagligt. Vi kan snart ikke leve sammen under samme tag. Hun bliver sur over den mindste ting jeg gør og jeg kan snart ikke klare den tone hun snakker til mig på mere. Jeg sidder tit inde på mit værelse i flere dage for at finde ud af hvordan jeg kan flytte hjemmefra inden jeg bliver 18 og meget gerne snarest muligt! Jeg håber i vil hjælpe mig hurtigst muligt! Hilsen Mie

- Mie D. 29-07-2013 kl. 12:58

Hej :-) Jeg er flyttet på kollegie fordi jeg ikke kan bo hjemme mere. Da jeg ikke har haft råd til at betale mit indskud, har de alligevel lade mig bo der, så skulle jeg bare betale dem når jeg fik råd. Hvilket var rigtig pænt af dem! Men nu er det sådan at hun faktisk snyder rigtig mange af de lejere der bor derover, så jeg har ikke lyst til at bo der mere. Og faktisk har jeg heller ikke rigtig råd til det. Jeg flyttede ind som 17årige og skrev selv under på kontrakten. Faktisk ved min mor ikke engang at jeg bor der. Jeg fik endelig fat på hende der står for kollegiet efter en månedes forsøg, og nu vil hun have jeg skal betale en måneds ekstra husleje, men kan hun godt kræve det når hun har holdt ferie i en hel måned hvor jeg ikke har haft mulighed for at opsige mit værelse. Synes det er lidt frækt gjort af hende. Så kan jeg godt lade vær med at betale det? Eftersom jeg også var 17 år da jeg flyttede ind. Håber meget på et svar :-)

- Signe D. 03-08-2013 kl. 00:12

Hej. Er det muligt at flytte hjemmefra selv om man ikke har problemer med en forældre men økonomien ikke er der til at man kan være der?

- Lotte D. 09-08-2013 kl. 01:29

Hej, jeg er en pige på 17 år.

Jeg vil gerne flytte hjemmefra. Har snakket med mine forældre om det og de giver mig lov. Grunden til at jeg gerne vil flytte hjemmefra er fordi jeg føler mig klar.

Men US får man ikke når man går i 10. kl. vel? - Er det kun børnepenge jeg kan få? Og hvor meget er det ca.?

- Daniella A. D. 13-08-2013 kl. 13:29

Hej jeg er en pige på 17 år. Jeg har ret mange problemer derhjemme. Mine forældre vil have at jeg flytter ud. Men det vil jeg ikke. Jeg vil IKKE bo på et ungdomshjem, hvor der er mange nye mennesker. PGA angst. Så jeg vil egenlig høre. Kan man som 17 årig få hjælp til en evt lejlig eller lign?. Hvor man ikke bor sammen med en masse andre?. Da det ville hjælpe!. Tror godt jeg ville kunne flytte hjemmefra så, men ikke på et ungdomshus/sted. Men altså en lille lejlighed helt for mig selv?.

- Hella D. 19-09-2013 kl. 15:07

Hej jeg er en pige på 16 år. Jeg overvejer at flytte hjemmefra. Har ikke de store problemer herhjemme. Kommer godt ud af det med begge mine forældre, men de skændtes tit, og det er træls at høre på. Det forstyrrer mig når jeg f.eks. laver lektier eller prøver på at sove. Gider desuden heller ikke have venner med hjem, når det står sådan til. Det har stået på siden jeg var helt lille, vi har snakket om det, men der er ikke rigtig noget at gøre.

Har en fast kæreste på 18 år, og vi har snakket lidt om at kigge på noget sammen. Vi går begge på handelsgymnasiet, og har fast arbejde. Har altid fået af vide jeg er meget moden. Jeg har meget styr på økonomi, oprydning, madlavning, indkøb, vaskemaskine osv. 

Så ville bare høre hvad mine muligheder er, da jeg ikke er helt sikker på hvad mine forældre vil sige til det :)

- Ida D. 06-10-2013 kl. 18:41

Skriv en kommentar til Flytte Hjemmefra Under 18 år - Læs hvordan her

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!