Flytte Hjemmefra
 

Wilfa BL1200 Blender

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 05-09-2012 kl. 09:55

Jeg har netop købt en Wilfa BL1200 blender til 499 kr. Her kan du læse mine anmelelse, se billeder og video af blenderen, og læse hvor du selv kan købe den.

Anmeldelse af Wilfa BL1200

Det store spørgsmål, når man skal vurdere en blender, er: Er den pengene værd? Og i dette tilfælde må jeg sige JA! Jeg er yderst tilfreds med min Wilfa BL1200. Jeg har nu brugt blenderen i en uge, hvor den primært er blevet udfordret med frosent frugt i forbindelse med mine daglige smoothies.

Den klarer jobbet rigtig fint, og med den store motor på 1200 Watt er is ingen hindring.

Men nu tænker du sikkert: “1200 Watt? Larmer den så ikke helt vildt?” Jo, det gør den. Det er et ordentligt monstrum af en blender, Wilfa har lavet. Men skal den klare is og store mængder er de mange watt nødvendige.

En anden ting der er vigtig ved en blender, synes jeg er, hvor nem den er at gøre ren. Det var en af grundene til, at mit valg blev en Wilfa BL1200 blender. Den har nemlig et indbygget rengøringsprogram, som man kan køre umiddelbart efter, at den er brugt. På den måde får man de værste rester væk, og den kan nu enten smides direkte i opvaskemaskinen eller rengøres hurtigt med opvaskebørsten. Se en video af Wilfa BL1200s rengøringsprogram:

[Youtube] - Der skete en fejl...

Før jeg købte blenderen, undersøgte jeg selvfølgelig priserne på sådan en sag. Den vejledende udsalgspris er 899 kr., men flere steder på nettet kan du finde Wilfa BL1200 til en langt billigere pris.

Elgiganten.dk har Wilfa BL1200 til 499 kr., og er i skrivende stund de billigste på markedet. Du kan se en oversigt over forhandlere af Wilfa BL1200 (inkl. Elgiganten) her:

Find den bedste pris på Wilfa BL1200 her

Wilfa BL1200 specifikationer

Som tidligere nævnt er det en kraftig blender på 1200 Watt, her er de øvrige specifikationer:

 • Stor glaskande på 1,8 liter med praktiske målestreger (Jeg har aldrig brugt mere end 1 liter, den er stor!)
 • Flere programmer:
  • Isknusningsprogram
  • Smoothie-program
  • Renseprogram (som du kan se i videoen her over)
 • Aftageligt låg
 • “Hul” i låget så du kan putte flere ingredienser i under blendningen. Det er smart, hvis du f.eks. er ved at lave en smoothie, og du kan se, den ikke er helt flydende nok.
 • Gummifødder. Blenderen står rigtig godt fast, og da den samtidigt ikke er helt let, står den helt stille selv ved fuld hastighed.
 • De aftagelige dele (som er de, der bliver beskidte) kan kommes i opvaskemaskinen.

Garanti

Du har selvfølgelig 2 års garanti, når du køber Wilfa BL1200 blenderen fra ny. Derudover giver Wilfa også 5 års garanti på motoren, hvilket, jeg i hvert fald synes, er dejligt.

Bedst i test

Wilfa BL1200 har vundet i tre forskellige blendertests:

 • Politikens i 2010
 • Mad & Venner i 2011
 • Jyllandspostens i 2011

Jeg vil give den 5 ud af 5 stjerner. Det er selvfølgelig ud fra mit behov, hvor jeg skal bruge en kraftig blender, der kan knuse is.

Skal du ikke knuse is eller lave smoothies med din blender, så vil jeg ikke anbefale dig at købe Wilfa BL1200 blenderen. Du kan i stedet nøjes med en Melissa blender til 149 kr, som du finder i Føtex/Bilka o.l. steder.

Kan du anbefale denne blender, eller måske en anden? Så må du meget skrive en kommentar her under :-)! 

Kommentarer til Wilfa BL1200 Blender

Hvis du virkelig skal have en lækker blender, ville jeg anbefale denne Dualit blender - men den er så også noget dyrere!

Ellers har Phillips HR2094 også fået rigtigt gode anmeldelser, som et godt køb til prisen - og kan også fås til billige penge pt. i Elgiganten(550 kr.).

- Mikkel D. 06-09-2012 kl. 09:24

Jeg har lige fået denne blender ind ad døren, og nu står jeg og vil skille den ad så jeg kan vaske den - men den er simpelthen helt umulig for mig at skille ad! Er det ikke meningen at den sorte del i bunden af kanden skal kunne skrues af? Håber du kan opklare det for mig :-)

- Christina D. 06-11-2012 kl. 12:04

Hej Lars Bo !

Lækkert at du lge har skrevet lidt om din blender!

Jeg er på udkig efter en blender, og det vigtigeste er netop at den kan knuse is. 

Men jeg er lidt i tvivl, kan den knuse is uden der er andet væske i? Jeg tænker eksempelvis hvis man skal bruge knust is til mojito..

Derudover vil jeg høre om du har prøvet at lave humus eller pesto i den, kan den klare sådan nogle opgaver?

De blendere jeg har i tankerne på nuværende tidspunkt er denne, kitchendaid eller en blendtec (ja, det er jo i tre forskellige pris-kategorier)

//Stine

- Stine D. 22-11-2012 kl. 13:01

Hej, har du mulighed for at lægge en video op af hvordan den rengøres? I manualen står der at "Afstandsstykket med knivindsatsen afmonteres fra bunden af kanden", men hvordan gør man det? Jeg kan kun se tre skruer i bunden, og det kan da ikke være meningen, at man skal skrue dem af hver gang, den skal rengøres?

Mvh Line

- Line Nielsen D. 25-12-2012 kl. 17:25

Ang. Phillips, vil jeg ikke anbefale deres blendere, tætnings stykket i bunden er lavet af plastik, der kan ryge op i blenderen under brug. Og køb for guds skyld aldrig obh, deres blendere er lavet med en fabrikationsfejl, der får motoren til at brænde sammen ved den mindste belastning.

- Rikke D. 27-03-2013 kl. 13:03

Nu er jeg kok til dagligt og købte derfor dette vidunder, da den bare fik mega ros, samt den store motor med masser af WATT.

Men skal sige første gang jeg blendede den varme lækker blomkåls pure suppe, som jeg har gjort adskellige gange med phillips den billigeste..

 

JA SÅ FLÆKKEDE DET TYKKE GLAS!!!!!

 

MÅ BARE IKKE KUNNE SKE

- Nikolaj Munk Rosenberg D. 14-05-2013 kl. 19:21

Fantastisk blender, desværre er vores motorenhed nu gået op i røg to gange, hver gang efter ca 3/4 års brug, men med 5 års motor garanti er det jo mere et irritationsmoment end et problem. Men det må være dyrt for Wilfa.

 

Mvh Klausb

- Klaus Møllgaard D. 18-05-2013 kl. 07:48

Jeg er også ganske begejstret for Wilfa BL1200.
Har slidt 3 Philips blendere op på 2 år pga mine daglige smoothies.

BL1200 virker bare.
Et minus er at det kan være meget svært at adskille glaskande og bund/knivdel bagefter.

Men jeg sætter kanden tilbage i blenderen og holder så på motordel og glaskande og vrider hver sin vej, så kommer den altid af.

Et andet minus er at væske kan lække fra glaskandens gummipakning som så siver ned i motordelens 230 V dele.

Har lige været i køkkenet fordi der lugtede af "brændt elektronik" hvilket viste sig at være blenderen som lugtede fordi toppen af motordelen ikke er vandtæt.
Toppen af motordelen var desuden helt varm.

Derfor skal man altid trække stikket ud af kontakten bagefter, selv blenderen tilsyneladende selv slukker når glaskanden fjernes.

Så kan vandet sikkert nå at fordampe indtil næste gang blenderen bruges.

- Per D. 04-06-2013 kl. 11:55

@Christina

Jo, det kan den. Der skal lægges godt med kræfter i, for at få bundstykket af!

@Stine

Du skal vist have fat i en cocktailblender i stedet. Denne vil formentlig ikke være den bedste til at primært at lave cocktails :-)

@Line

Du skal blot tage bundstykket af, og så kan du skille knivene fra bundstykket. Første gang kan det være, at du skal bruge lidt kræfter :-)

- Lars Bo Thomsen D. 13-11-2013 kl. 08:10

Skriv en kommentar til Wilfa BL1200 Blender

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!