Flytte Hjemmefra
 

Vi er flyttet i en ny lejlighed

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 04-11-2011 kl. 02:16

Efter at have boet i vores første lejlighed i 9 måneder, så stod vi og manglede plads. Jeg skulle bruge et ekstra rum til kontor, da det hverken var praktisk at jeg arbejdede fra vores stue, og jeg heller ikke kunnet trække mit kontor fra i SKAT, da det også blev brugt privat.

Tidligere har det ikke været noget problem med kontor, da jeg har haft det ude i byen med en partner, men da han flyttede til Århus valgte vi at droppe kontoret her i Hjørring, og i stedet etablere et i min egen lejlighed i stedet.

Så begyndte jagten på en ny lejlighed

Derfor begyndte vi at lede efter en ny lejlighed som havde et ekstra værelse. Vi gik i gang med at tjekke Boligportal.dk, den lokale avis og forhøre os omkring i vores netværk. En dag var der så en annonce for en lejlighed på Boligportal.dk som passede til os, vi skulle faktisk ikke mere end 100 meter ned ad gaden, hvor lejligheden lå - vores gamle husnummer var 35, og det nye er 14, det giver lidt en indikation af hvor langt vi flyttede.

Vi valgte at tage lejligheden med det samme, og da vi allerede havde opsagt vores, så passede det fint med at vi kunne være ude af vores lejlighed cirka samtidigt med, at vi kunne flytte ind i den nye lejlighed.

Men det flaskede sig ikke helt...

Der skete dog det, at vores gamle lejlighed blev udlejet lidt før vi havde forventet det, og den nye lejlighed  manglede stadig at blive renoveret. Så vi stod lige pludseligt uden tag over hovedet, men heldigvis kunne vi flytte hjem til mine forældre i de cirka 3 uger der gik fra vi mistede den gamle lejlighed, til vi kunne overtage den nye.

Så flyttede vi endelig ind!

D. 1/10 var vores nye lejlighed malet færdig, og vi kunne flytte ind - dejligt! Lejligheden har følgende mål:

 • 85 kvm (Den gamle var kun 71 kvm)
 • 4 værelser (Den gamle havde 2)
  • 2 stuer, den ene er en "åben" spisestue som hænger sammen med køkkenet.
  • 1 soveværelse
  • 1 kontor

Vi har nu fået en lejlighed, som er blevet i stand sat for et par år siden, hvor den gamle sidst var blevet renoveret på den anden side af 2000. I og med lejligheden er blevet frisket op inden for de sidste par år, har vi også været så heldige at følgende maskiner med:

 • Opvaskemaskine (Det er bare skønt!)
 • Relativt ny vaskemaskine
 • Tørretumbler (Skønt når man bor på 2. sal og ikke har mulighed for at hænge tøjet ud)

Hvad med huslejen, er den ikke blevet dyre?

Jo, huslejen er steget fra 4800 inkl. alt til 5650 kr. inkl. alt. Altså er den steget med lidt over 800 kr, men da kontoret udelukkende bruges til erhverv (mit firma), så kan det trækkes fra i SKAT igennem mit firma. 

Alt i alt er vi (eller mit firma) nu faldet en del i husleje, da det gamle kontor kostede lige knap 3000 kr/måned, og det nye i vores lejlighed kun beløbet sig i knap 1000 kr.

Denne gang huskede vi flyttesynet

Da vi flyttede ind i vores første lejlighed, der glemte vi flyttesynet, hvilket ved fraflytningen af den skulle vise sig at blive dyrt. Denne gang huskede vi det dog! Vi brugte cirka en times tid efter vi var flyttet ind, på at gennemgå lejligheden for fejl og mangler. Vi skrev det hele ned, dokumenterede det med billeder, og sendte det til vores udlejer. Vi valgte ikke at holde det sammen, da vores udlejer holder til i Århus, og vi bor i Hjørring.

Vi fik en mail tilbage om at det bare var super fint, og at han faktisk vil få håndværkere til at udbedre nogle af de fejl vi havde skrevet, hvilket var super posititivt.

Vi er gået hen og blevet rigtigt glade for vores nye lejlighed, der kommer måske et par billeder op, da vi blandt andet har fået ny sofa og nyt sofabord.

Kommentarer til Vi er flyttet i en ny lejlighed

Hej Emilie og Lars

 

Tillykke med jeres nye lejlighed - skønt når tingene flasker sig :)

 

De bedste hilsner

Søren Schmidt / BoligPortal.dk

- Søren Schmidt D. 11-11-2011 kl. 08:28

Hej Søren,

Tak for kommentaren, og ja, vi var ret heldige med vores boligsituation der :-)

- Lars Bo Thomsen D. 12-11-2011 kl. 23:41

Skriv en kommentar til Vi er flyttet i en ny lejlighed

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!