Flytte Hjemmefra
 

Glemt flyttesyn var dyrt...

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 02-11-2011 kl. 16:20

Når du flytter ind i en ny lejlighed, så har du 14 dage til at holde et flyttesyn. Et flyttesyn er en gennemgang af lejligheden, hvor du sammen med din udlejer skriver de fejl og mangler der er i lejligheden ned, således at du ikke hæfter for fejl der var før du flyttede ind.

Er der f.eks. et hul i gulvet, og det ikke bliver skrevet ned og bekræftet af din udlejer, ja så er udlejer i sin ret til at lade dig betale for det, når du fraflytter og opsiger lejligheden.

Da vi flyttede hjemmefra, så fandt vi en lækker lejlighed i centrummet af Hjørring (Nordjylland). En måned efter vi var flyttet ind, kom vi i tanke om at vi ikke fik holdt et flyttesyn, æv! Men vi tænkte at det ville jo nok gå, vores udlejer var jo rigtig flink.

Ni måneder efter havde vi brug for en større lejlighed, da jeg skulle have et seperat kontor til min virksomhed. Vi snakkede med udlejeren og påpeger at der altså ikke var nymalet over det hele, da vi flyttede ind (vi kunne se spartel mærker mm. i vores stue). Vi fik smøren "nå for dælen, jamen det skal i selvfølgelig ikke betale for".

En måneds tid efter vi var flyttet modtog vi så opgørelsen af vores depositum, og så falder hammeren. Vi kom til at betale 8000 kr. for at en maler har kunnet male hele lejligheden - det er dyre lærepenge.

Så vores forglemmelse af flyttesynet betød altså, at vi kom til at betale for, at hele lejligheden skulle males, hvilket jo normalt ikke behøves efter kun 9 måneder, medmindre man ryger.

Så husk for guds skyld at holde det flyttesyn med din udlejer! Hvis der var et hul i gulvet, manglende lister eller lignende ja så kunne det have koster langt mere end 8000 kr.

Skriv en kommentar til Glemt flyttesyn var dyrt...

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!