Flytte Hjemmefra
 

Find en roommate

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 22-02-2012 kl. 20:36

Der er mange fordele ved at have en eller flere roommates. Men hvordan finder du en roommate, og hvad skal du være opmærksom på?

Vi har interviewet den adm. direktør for Findroommate.dk, Kristian Matthes, som giver gode råd og vejledning til at finde en roommate.

Hvad er fordelene ved at bo flere sammen?

Der er faktisk rigtig mange gode fordele ved at dele et hjem med en eller flere andre. De helt åbenlyse, og dem der kan mærkes mest, er på det økonomiske plan. Det er klart, jo flere man er om at dele en bolig jo bedre. Man sidder billigere i husleje, samt man sparer penge på de faste huslige udgifter. At drive en husstand kan være en bekostelig affære, når der både skal handles mad, rengøringsmidler, toilet papir, osv. Men man undgår altså at sidde med hele byrden når man er flere om udgifterne.

Udover det er der selvfølgeligt et socialt aspekt i en dele bolig. Man kommer til at bo sammen med andre mennesker. Hvilket kan vise sig at være utroligt givtigt for mange. Især hvis man flytter fra en by til en anden, så kan det godt være man ikke har dannet sig et netværk endnu det nye sted. Men det får man næsten automatisk når man finder en roommate. Vi oplever faktisk rigtig mange venskaber blive skabt på findroommate.dk

Hvad skal man se efter, når man leder efter en roommate?

Først og fremmest skal man gøre op med sig selv om hvem man ønsker at bo sammen med. Det nytter ikke noget at finde den første og bedste at flytte sammen med. Det er vigtigt at man tænker over hvilken person type, man kan se sig selv bo sammen med. Så hvis man selv er til hård rock, fest hver weekend, eller man elsker ro og mag, ja så skal man navigere rundt og finde den type man passer bedst med. Vi oplever desværre ofte at folk ikke har gjort sig nok tanker omkring dette, og det så ender med at man må flytte fra hinanden kort tid efter, pga. for store forskelligheder.

Kan jeg finde en roommate til min lejlighed?

Som udgangs punkt kan du. Men det er klart at du skal se din bolig som dele venlig. Er den ikke det, er det ikke rart for nogen er jer at bo i. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt altid at hver person der bor i boligen har sit eget værelse.

Hvilke faldgruber er der ved at have en roommate?

Da man bor sammen med andre personer, betyder det også at der kan opstå uenigheder. Dette er aldrig rart for nogle. Derfor er det vigtigt at man får lavet nogle aftaler før man flytter sammen. Denne aftale kan indeholde: Hvem skal gøre rent hvornår? Hvem skal handle ind hvornår? Og hvordan skal det fungere med gæster osv. Jo mere man kan snakke igennem inden, des bedre bliver det.

Hvad med lejekontrakten?

For at sikre begge parter bedst muligt, vil vi anbefale altid at få lavet en skriftlig lejeaftale mellem udlejer og lejer, hvad enten det er et værelse, lejlighed, ejerlejlighed eller villa der lejes/fremlejes. Du kan som lejer altid kræve det, men det er ikke et lovkrav. Så tænk dig om hvis udlejer nægter at lave en, og spørg ind til hvorfor han/hun ikke er interesseret i det.

Det er altid en god ide at den skriftlige lejekontrakt indeholder informationer om lejemålet, så som, størrelse, husleje, depositum, samt hvilken stand lejemålet overtages i, og hvilken stand det skal afleveres i ved fraflytning. Desuden bør der fremgå opsigelsesvarsel på lejekontrakten.

Hvad nu hvis ens roommate larmer, ikke gør rent eller lign?

Som i så mange andre situatiuoner er det vigtigt at man kommunikere. Kommunikationen er rigtig vigtig. Så hvis du oplver din roommate ikke overholder de regler, og retnings linier i lavede i starten, så tag en snak med vedkommende. Fortæl hvilke ting du er utilfreds med, og fortæl hvad du synes der skal ændres. Så kommuniker!

Er det billigere at bo to eller flere sammen?

Som udgangspunkt er det. Men det afhænger også af husleje størrelsen. Men i de større danske byer er det som regelt billigere at bo sammen med andre, fremfor at have en bolig alene.

Hvor kan jeg finde en roommate?

Du kan finde en roommate inde på www.findroommate.dk. Husk at udfylde så mange informationer om dig selv som muligt. Det højner dine mulighederne for at finde den perfekte roommate.

God jagt :) 

Skriv en kommentar til Find en roommate

Vi vil elske hvis du skriver en kommentar!